Minttu SaarinenMinttu Saarinen (2002)

Kuka olet?
Olen Kangasalla asuva IB-lukiolainen, joka viettää aikansa vaikuttamisen, joogan, ystävien ja matkustelun parissa. Minulle äärettömän tärkeää on vaikuttaa ympärilläni tapahtuviin asioihin ja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Unohtamatta kuitenkaan nauttia elämän muista iloista.

Miten muutat maailmaa?
Toimin Plan International Suomen lastenhallituksen puheenjohtajana. Plan on lastenoikeusjärjestö, joka keskittyy erityisesti kehitysmaiden tyttöjen oikeuksiin. Plan Suomella on kahdenkymmenen 11-18-vuotiaan nuoren vaikuttajaryhmä, jonka tehtävänä on tiedottaa lasten oikeuksista ja tuo nuorten näkökulmaa Planin toimintaan. Lastenhallituksen toiminta on minulle henkilökohtaisesti, mutta myös jokaisen lapsen kannalta tärkeää, koska tytöt ovat maailmassa heikoimmassa asemassa ja heidän elämänsä parantaminen auttaa kaikkia sukupuolia.

Olen toiminut myös kolmen vuoden ajan Kangasalan nuorisovaltuustossa, jossa olen ollut monen lautakunnan edustaja, ja tällä hetkellä edustan nuorisovaltuustoa sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Minusta on tärkeää, että jokaisella nuorella on mahdollisuus päättää omaan elämäänsä liittyvistä päätöksistä.

Lisäksi sain juuri tietää, että muutan elokuussa UWC-lukioon Norjaan kahdeksi vuodeksi. UWC on kansainvälinen koulutusliike, joka tekee koulutuksesta voiman, jolla yhdistää kansoja ja kulttuureita kestävän tulevaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Olen aivan tolkuttoman innoissani tästä mahdollisuudesta ja uskon, että UWC-koulussa opituilla tiedoilla ja taidoilla pystyn muuttamaan maailmaa parempaan suuntaan myös tulevaisuudessa.

Miten kannustat muita?
Kannustan nuoria tarttumaan jokaiseen mahdollisuuteen, mitä eteen tulee. En olisi ikinä uskonut, että päädyn näin mahtaviin juttuihin mukaan. Mutta, kun tarttuu rohkeasti jokaiseen mahdollisuuteen, joka kuulostaa edes hipaisun mielenkiintoiselta niin löytää itsensä valloittamasta omaa epämukavuusaluettaan, mikä ei ole ikinä muuta kuin hyvä juttu! Luottakaa itseenne ja siihen, että tekemällä oppii.

Ketä henkilöä arvostat?
Arvostan valtavasti ilmastoaktivisti Greta Thunbergiä! Miten yhdestä nuoresta nousee yli miljoonan ihmisen ilmastoliike on ihan super inspiroivaa. Greta on osoittanut “ei yksilön teoilla ole mitään väliä” -väitteen täysin vääräksi.