Piirroskuva Minna Koirikivistä.Minna Koirikivi (1990)

Kuka olet?
Olen yhteisöpedagogi (AMK), pelikulttuurin harrastaja, yrittäjä sekä 4H-vapaaehtoinen. Asun aviomieheni kanssa nykyisin Ylivieskassa Pohjois-Pohjanmaalla.

Miten muutat maailmaa?
Koordinoin vapaaehtoisena Pelimiitti-toimintaa, joka on osa Ylivieskan 4H-yhdistyksen klubi- ja vapaaehtoistoimintaa. Lisäksi hoidan Pelimiitin viestintää ja päivitän sen eri sosiaalisen median kanavia. Olen myös luonut toiminnan visuaalisen ilmeen. Toiminnassa on lisäkseni mukana tällä hetkellä seitsemän muuta ohjaajaa (mukaan mahtuu lisää ohjaajia, vink vink!).

Pelimiitti on siis 13-17 -vuotiaille suunnattua, pääosin etänä järjestettävää pelitoimintaa, jonka toiminta-alueeseen kuuluu kahdeksan eri paikkakuntaa - Ylivieska sekä joukko ympäryskuntia. Discord-ohjelman kautta järjestettävien peli-iltojen eli nk. pelimiittien lisäksi järjestämme myös muuta toimintaa - esimerkiksi Ropeklubi-toimintaa (pöytäroolipelaamista etänä), lani-tiimi-toimintaa, striimausta sekä Pelimiitti LAN -lanit 1-2 kertaa vuodessa. Pelimiitti sai Vuoden Pelikasvattaja -kunniamaininnan marraskuussa 2018.

Toiminnassamme painottuvat yhteisöllisyys ja osallisuus - meille on tärkeää, että nimenomaan nuoret pääsevät vaikuttamaan toimintaan ja järjestämään sitä myös itse. Haluamme myös edistää positiivista pelikulttuuria.

Nuoret ovat kokeneet Pelimiitissä kuuluneensa pelaajayhteisöön ja saaneensa uusia kavereita tätä kautta. He ovat saaneet myös mm. tärkeitä kokemuksia lanien ja muiden tapahtumien järjestämisestä.

Miten kannustat muita?
Kannattaa rohkeasti tutustua oman paikkakunnan eri yhdistystoimijoihin, ottaa niihin yhteyttä ja kysyä, voisiko osana heidän toimintaa järjestää nuorille suunnattua pelitoimintaa. Tärkeä opetus itselleni on ollut se, että kaikkea ei myöskään tarvitse osata itse, vaan voi tehdä yhteistyötä erilaisten osaajien kanssa - yhteistyössä on voimaa! Nuorilla itsellään on myös todella paljon annettavaa - olen oppinut heiltä paljon mm. peleistä ja pelaamisesta.

Ketä henkilöä arvostat?
Kaikkia niitä henkilöitä, jotka haluavat rohkeasti muuttaa pelialaa tasa-arvoisempaan suuntaan ja jotka haluavat ratkaista pelimaailmaan liittyviä ongelmia ja haasteita. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon pelisuunnittelija Karoliina Korppoo - olen hänen kanssaan samaa mieltä mm. siitä, että pelejä olisi hyvä suunnitella mahdollisimman erilaisille pelaajatyypeille.