Mikko JaskariMikko Jaskari (2001)

Kuka olet?
Olen kaikkien kanssa toimeen tuleva lukiolainen Ylihärmästä. Vapaa-ajalla teen kaikenlaista niin järjestöissä kuin luottamuselimissä, ja se näkyykin suhteellisen kiireisessä arjessa. Mutta se ei haittaa, sillä on parasta auttaa muita! Kiireen vastapainoksi pidän leipomisesta, joten tietysti ruoka on lähellä sydäntä (erityisesti pinkit minidonitsit).

Miten muutat maailmaa?
Muutan maailmaa paremmaksi toimimalla seurakunnassa, kyläyhdistyksessä, opiskelijakunnan hallituksessa, nuorisovaltuustossa sekä Suomen lukiolaisten liitossa (SLL). Näissä paikoissa tuon nuorten ääntä ja näkemyksiä esiin, mikä on todella tärkeää tasa-arvoisten päätösten tekemiseksi.

Erityisesti SLL:ssä toimiminen on tärkeää, jotta meitä lukiolaisia ei sorreta. Suomen nuoret on meidän kaikkien tulevaisuus, joten koulutuksesta ei todellakaan tule tinkiä. Lisäksi päätöksenteon pitää olla rehellistä ja näkyvää, jotta nuoret eivät jää politiikan ulkopuolelle.

Niin seurakunnan toiminnassa kuin arkielämässä on tärkeää olla aito ja lämmin ihminen, tulee olla ihminen ihmiselle ja kuunnella toisen huolia. On todella surullista, että mielenterveyspalvelut ovat todella huonossa jamassa. Psykologin juttusille pääsemiseksi pitää odottaa kenties jopa viikkoja, kun apua tarvittaisiin tässä ja nyt. Toisen paha olo ei poistu ilman välittämistä, siksi se on tärkeää.

Miten kannustat muita?
Pyri vaikuttamaan asioihin! Erityisesti niihin, jotka koskettavat sinua. Opit tärkeitä taitoja, joita todennäköisesti tulet myöhemmin elämässäsi tarvitsemaan. Lisäksi myös saat uusia tuttavuuksia ja kenties jopa opit tutuista ihmisistä uusia asioita. Muista olkapäänä toiselle kun hän tarvii apua, ikinä ei voi tietää mitä omassa elämässäsi tapahtuu, joten saatat joskus tarvita muiden apua.

Ketä henkilöä arvostat?
Mahatma Gandhia.