Piirroskuva Linda Lähdeniemestä.Linda Lähdeniemi (1997)

Kuka olet?
Opiskelen Turun Ammattikorkeakoulussa journalismia ja toimin Punkalaitumen kunnanhallituksen puheenjohtajana. Lisäksi työskentelen Varsinais-Suomen Keskustanuorten toiminnanjohtajana. Olen aktiivinen ja iloinen monitoimija, jolla on aina aikaa keskustella ihmisten kanssa ja jakaa hymy jokaiselle vastaantulijalle. Mitä en vielä osaa, opettelen ja mitä olen matkani varrella jo oppinut, käytän seuraavien päämäärieni saavuttamiseen. 

Miten muutat maailmaa?
Yritän tehdä kunnallisessa päätöksenteossa sellaisia valintoja ja päätöksiä, jotta Punkalaitumella kaikilla on hyvä elää, olla ja asua. Minut valittiin aika yllättäen Punkalaitumen kunnanhallituksen puheenjohtajaksi. Koen, että nuorena naisena pystyn asemassani myös muuttamaan tiettyjä oletuksia tai näyttämään, miten myös nuoret pystyvät pärjäämään vaativissakin tehtävissä kunnialla.

Toivon, että kuntamme voi toimia esimerkkinä siinä, että myös nuorille kannattaa antaa vastuuta. Lisäksi uskon, että pystyn omalla esimerkilläni rohkaisemaan muita nuoria ottamaan vastuuta ja uskomaan itseensä sekä omiin kykyihinsä niin, että nuoresta iästä huolimatta jokainen uskaltaisi tehdä rohkeitakin valintoja ja tarttua annettuihin mahdollisuuksiin. 

Minulle erityisen tärkeää on alueellinen tasa-arvo koko Suomessa. Jokaisella ihmisellä tulee olla samat oikeudet syntymäajasta ja kotipaikkakunnasta huolimatta. Yritän muuan muassa tämän asian edistämiseksi toimia politiikassa arvojeni pohjalta, että jokaisella olisi hyvää elää ja asua valitsemassaan paikassa. 

Miten kannustat muita?
Kannustan kaikkia nuoria lähtemään mukaan yhteiskunnaliseen vaikuttamiseen. Lupaan, että vaikka se on välillä todella raskasta, niin se kuitenkin antaa enemmän kuin ottaa. Mikään ei ole sen hienompaa kuin se, että huomaa jonkin itselle tärkeän asian etenemisen ja maaliin saattamisen. Rohkaisen muita myös ottamaan pelottomasti vastuuta, jos se tuntuu hyvälle. 

Lisäksi kannustan kaikkia nuoria tarttumaan yllättäviinkin tilanteisiin ja luottamaan omiin mielipiteisiinsä. Ja tekemään päätökset sen hetkisen parhaan tiedon perusteella.

Ketä henkilöä arvostat?
Arvostan suuresti jokaista nuorta, joka uskaltaa sanoa ääneen omat mielipiteensä ketään loukkaamatta. Arvostan kuitenkin suuresti poliitikko Annika Saarikkoa, joka on tehnyt valtavasti töitä maailman muuttamiseksi jokaiselle paremmaksi paikaksi.