Laura Kanerva (1991) ja Susanna Koivisto (1996)

Piirroskuva Laura Kanervasta ja Susanna Koivistosta.Laura Kanerva (1991) ja Susanna Koivisto (1996)

Ketä olette?

Laura: Olen Suomen Partiolaisten journalistisen jäsenlehden toinen päätoimittaja sekä Kauppapuutarhaliiton viestintäpäällikkö. Tekijämuija Helsingistä siis!

Susanna: Partio-lehden päätoimittaja vuonna 2020. Opiskelen journalistiikkaa yliopistossa.

Miten muutatte maailmaa?

Laura: Yritän omilla teoillani ja työlläni muuttaa maailmaa hieman paremmaksi. Partiopestini kautta pääsen nostamaan tärkeitä ja kiinnostavia asioita esille, ja sitä kautta edistämään lukijoiden ajatuksia. Mielestäni on tärkeää ymmärtää maailmaa mahdollisimman paljon, jotta sitä pystyy viemään mahdollisimman hyvin eteenpäin. Hyvät päätökset ja muutokset tarvitsevat monia näkökulmia ollakseen oikeasti hyviä. Journalismi tarjoaa erilaisia näkökulmia, siksi se on tärkeää. Siksi teen journalismia ja viestintää.

Susanna: Päätoimittaja-aikana halusimme tehdä lehteä journalistin ohjeiden mukaisesti ja eettisesti. Suomen Partiolaisten hallituksella oli eriävä näkemys lehden linjasta, joten yritimme keksiä tapoja tehdä yhteistyötä. Kaikkia miellyttävää yhteistyöratkaisua ei kuitenkaan syntynyt, vaan hallitus päätti, että lehti luopuu journalistisuudesta. Tapahtuneen jälkeen ilmoitimme julkisesti erostamme ja puhuimme niin partion sisällä kuin ulkopuolella journalismin tärkeydestä ja kerroimme avoimesti, ettei päätöksenteko ja viestintä asiasta sujuneet aivan putkeen.

Miten kannustatte muita?

Laura: Lue, keskustele ja opi! Yritä ymmärtää mahdollisimman monia kulmia, myös niitä, jotka ovat ristiriidassa omiesi kanssa. Opi niistä näkökulmista ja muodosta sen jälkeen oma mielipiteesi. Usko omiin arvoihisi ja elä niiden mukaan. Haasta myös omia arvojasi. Jokainen teko, myös pieni, on aina askel eteenpäin. Opettelen tätä ajatusta itsekin jatkuvasti.

Susanna: Kannattaa puhua rohkeasti itselleen tärkeistä arvoista. Joskus se saattaa aiheuttaa sen, että jotkut eivät pidä sinusta.

Keitä henkilöitä arvostatte?

Laura: Arvostan kaikkia, jotka tekevät rohkeasti omaa juttuaan ja haluavat tehdä tästä pallosta meille paremman paikan elää ja kasvaa. Tällä hetkellä listalla hallitus viisikko, Greta Thunberg, päätoimittajapariani Susannaa ja muita kovis muijia ja jäbiä!

Susanna: Jessikka Aroa, joka ei ole antanut edes vainon tai vihapuheen estää häntä puhumasta totta. Hän tekee paremman maailman puolesta töitä rohkeasti.