Piirroskuva Karoliina Kähösestä.Karoliina Kähönen (1992)

Kuka olet?
Olen Liike Nyt -eduskuntaryhmän pääsihteeri, kansanedustaja Hjallis Harkimon poliittinen avustaja, Liike Nytin perustajajäsen ja valtiotieteiden tohtoriopiskelija.

Miten muutat maailmaa?
Olen yksi seitsemästä Liike Nytin perustajasta. Liikkeen tavoite on uudistaa tapaa miten politiikkaa tehdään. Liikkeen tarina alkoi yksinkertaisesta kysymyksestä: Miten päätöksiä voisi tehdä paremmin? Tavoitteemme on saada kaikki kiinnostuneet mukaan keskustelemaan ja päättämään yhteisistä asioistamme. Asioista tulee kysyä heiltä, joita ne koskettavat.

Politiikka on liian tärkeä asia jätettäväksi vain puolueiden ja harvalukuisten puolueaktiivien vastuulle. Ihmiset tulee saada mukaan päätöksentekoon myös vaalien välillä. Haluan, että varsinkin nuoret kiinnostuisivat yhteiskunnallisista asioista, osallistuisivat päätöksiin ja että vuorovaikutus olisi helppoa. Liike on kännykässä. 

Tällä hetkellä toimin Liike Nyt -eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja Hjallis Harkimon avustajana.  Tämä on ensimmäinen kerta Suomen historiassa kun puolue ottaa ihmiset mukaan päättämään asioista teknologiaa hyödyntämällä. Toteutamme neuvoa-antavia verkkoäänestyksiä päätöksenteon pohjana. Millainen olisi sellainen Suomi, jossa poliitikko voisi mennä kysymään asioita Nettiparlamentilta ja viisastua? Se olisi ehkä vahvempi Suomi. Ketterämpi ja osaavampi Suomi. Parempi Suomi.

Miten kannustat muita?
Liike on muuttanut paljon sitä, miten näen maailman. Olen päässyt kokeilemaan, yrittämään, epäonnistumaan ja oppimaan. Jatkuvasti on paljon asioita jotka voivat onnistua tai mennä täysin pieleen. Se on se mikä pitää mut mukana: jännitys ja uudet jutut.

Kannustan jokaista kokeilemaan jotain uutta ja suhtautumaan maailmaan uteliaasti. Jos pidät siitä mitä teet, onnistut varmasti. Olin myös kevään 2019 eduskuntavaaleissa ehdolla ja sain 3 183 ääntä Pirkanmaalla. Tuo kevät oli opettavainen kokemus. Lähde ehdolle vaaleihin!

Ketä henkilöä arvostat?
Arvostan Linda Liukasta. Liukas on palkittu sekä lastenkulttuurin että ohjelmistokehityksen edistämisestä.