Piirroskuva Joonas Soukkiosta.Joonas Soukkio (1997)

Kuka olet?
Olen nuori opiskelija, poliitikko ja vaikuttaja Tampereelta. Opiskelen tällä hetkellä ensimmäistä vuotta Tampereen ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi. Vaikuttajapolkuni alkoi neljä vuotta sitten kun lähdin mukaan Keskustanuorten toimintaan, ja tällä hetkellä toimin Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtajana ja Keskustanuorten kansainvälisten asioiden sihteerinä.

Miten muutat maailmaa?
Päällimmäisenä asiana tulee mieleen nuorten näkökulmien nostaminen esiin Suomen Keskustan politiikassa ja julkisuudessa ylipäätänsä aloitteiden ja kannanottojen kautta. Puolueessa ja poliittisessa nuorisojärjestössä toimiminen antaa joka päivä erilaisia mahdollisuuksia vaikuttaa niin oman kunnan kuin eduskunnankin toimintaan ja kaikkeen siltä väliltä. 

Olen ollut myös ehdolla erilaisissa vaaleissa, kuten esimerkiksi viime kevään eduskuntavaaleissa ja siellä etenkin pystyi vaikuttamaan ja nostamaan itselleen tärkeitä asioita esiin. Tärkeää on myös näyttää, että poliittisissa nuorisojärjestöissä ja puolueissa toimivat nuoret ovat ihan tavallisia ihmisiä, joilla on vain kova halu vaikuttaa. 

Itselleni tärkeä teema on juurikin nuorten vaikutusmahdollisuuksien vahvistaminen ja nuorten aktivoiminen osaksi yhteiskuntaa. Nuorilla on paljon sanottavaa esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, koulutuksesta ja kansainvälisyydestä. Erilaisilla puolueilla ja järjestöillä on oltava alustoja ja väyliä, joissa nuoret pääsevät ääneen. Tämän puolesta teen itse töitä joka viikko.

Miten kannustat muita?
Politiikassa toimiminen antaa todella paljon, siinä pääsee tapaamaan uusia ihmisiä, luomaan verkostoja ja jopa löytämään uusia ystäviä, joiden kanssa pääset muuttamaan maailmaa paremmaksi. Politiikka on yhteispeliä ja kukaan ei pärjää siinä yksin.

Ketä henkilöä arvostat?
Arvostan kaikkia niitä nuoria, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon ja lähtevät mukaan politiikkaan taistelemaan itselleen tärkeistä asioista.