Piirroskuva Jarmilla Liimataisesta.Jarmilla Liimatainen (1998)

Kuka olet?
Oon unelmoija sekä paremman huomisen tavoittelija, joka tykkään haastaa itseään. Mulla on halu näyttää omalla toiminnalla ja esimerkillä, että asioille voi todella tehdä jotain, ja ehkä just sen vuoksi mun arki pyörii töiden lisäksi paljon erilaisten yhdistysten ympärillä. Kaverini kuvailevat minua ihmiseksi, jolla on auringon kokoinen sydän ja voimaa tehdä mitä vain sekä aidoksi joukkuepelaajaksi, joka on herkkä, tarkkasilmäinen ja välittävä keskustelija.

Miten muutat maailmaa?
Vielä pari vuotta sitten olisin vastannut tähän, että muutan maailmaa pienillä teoilla. Toisia huomioimalla ja olemalla oikeesti kiinnostunut heistä. Tottakai se on edelleenkin iso ja tärkeä osa kokonaisuutta. Mulla on kuitenkin ollut etuoikeus olla mukana perustamassa nuorten omaa yhdistystä Projekti R Turku ry:tä, joka tekee kiusaamista ja syrjäytymistä ehkäisevää ja vähentävää työtä. Tällä hetkellä toimin yhdistyksen hallituksen jäsenenä, parlamenttilaisena ja tapahtumatiimin kokoonkutsujana sekä osallistun aktiivisesti koulutyöryhmän toimintaan. 

Järjestimme yhdessä Ruisrockin ja Fingerroos-säätiön koordinoiman Me-talon kanssa Lähiöhäppenkinki-ilmaistapahtuman Turun alueen nuorille. Tapahtumassa nuoret pääsivät kokeilemaan uusia aktiviteetteja ja kokemaan festarielämyksen muutaman artistin avulla. Tapahtuma antoi mm. osallistujille mahdollisuuden lähteä ulos, tulla kuulluksi ja olla osana porukkaa.

Koulutyö on yksi Projekti Radikaalin tärkeimmistä osista: se on jatkuvaa kohtaamista, kommunikointia, ymmärtämistä ja toisten kunnioittamista. Tuemme tukareiden toimintaa ja kerromme kiusaamisen vastaisesta työstä. Päätarkoituksemme on saada oppilaat tajuamaan, että jos kiusaaminen ja syrjäytyminen halutaan saada loppumaan, heidän täytyy itse olla osana muutosta. Usein saamme viestejä kouluvierailujen jälkeen - yleensä toimintaan mukaan pääsemisestä, mutta joskus viesti voi olla jonkun viimeinen mahdollisuus tulla huomioiduksi.

Miten kannustat muita?
Kiusaamisen ja syrjäytymisen vastaiseen työhön on helppo lähteä mukaan. Siihen ei tarvitse mitään titteleitä eikä isoja panoksia. Riittää, että kohtelee muita hyvin ja kunnioittavasti. Kohtelee toisia niin kuin toivoisi itseään kohdeltavan.

Ketä henkilöä arvostat?
Arvostan monia henkilöitä. Ihmisiä, jotka uskaltavat olla rohkeasti omia itsejään sekä tuomaan omia mielipiteitään julki. Henkilöitä, jotka eivät koe tarvetta loukata toisia. Ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään kaikkensa jonkun itselle tärkeän asian eteen.