Piirroskuva Heidi SaarisestaHeidi Saarinen (1991)

Kuka olet?
Olen vapaaehtoistyön ja järjestömaailman moniottelija. Opiskelen viimeistä vuotta Turun yliopistossa, ja teen graduani ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta. Toimin Suomen YK-nuorten puheenjohtajana vuonna 2019 ja sukellan syvälle nuorten rauhanrakentamisen ja osallistumisen teemoihin.

Miten muutat maailmaa?
Muutan maailmaa paremmaksi kannustamalla nuoria ottamaan rohkeasti oma tilansa keskusteluissa ja avaamaan suunsa asioissa, jotka heille itselleen ovat merkityksellisiä. Mantrani on "Sinä osaat jo, sinä kykenet jo. Kaikki muu on epävarmuutta, koska kaiken voi oppia." Nuorilla on valtavasti sanottavaa ja tietoa, joka usein jää sanomatta sen takia, että vanhat toimintamallit työssä, koulussa, yhteisöissä tai yhteiskunnassa voivat olla juurtuneita, eikä niiden muutosarvoa osata nähdä nuorten silmin. Uusien näkökulmien esiintuominen on silti kaikille eduksi, joten nuorten äänelle ja toimintatavoille tulisi antaa enemmän tilaa. Oma polkuni ja äänen löytäminen on kompastelun ja kovan työn kasvutarina ja siksi koen tärkeäksi näyttää nuorille, että ei tarvitse olla syntynyt onnen tähtien alla tavoitellakseen niitä ja päästäkseen pitkälle.

Miten kannustat muita?
Oman äänen löytäminen ja tilan ottaminen on jatkuvaa opettelua, mutta muiden rohkaisemisen jokainen osaa jo. Kiittäminen, muiden vahvuuksien kehuminen ja kannustaminen löytämään itsestään vielä uusia taitoja ovat niitä asioita, joilla muutetaan maailmaa lempeämmäksi ja ystävällisemmäksi.

Ketä henkilöä arvostat?
Jokaista, joka kannustaa, kiittää ja antaa anteeksi.