Evilla LummeEvilla Lumme (2001)

Kuka olet?
Olen lukiolainen Rovaniemeltä. Vapaa-aikani kuluu erilaisten järjestöjuttujen ja luottamustehtävien parissa. Myös ystävien kanssa vietetty aika on mulle todella tärkeää, ja siksi pyrinkin tekemään jotain hauskaa ystävien kanssa aina, kun ehdin! Toki näin vaalikeväänä oon myös erittäin mielelläni kampanjoimassa mahtavien ehdokkaiden puolesta turuilla ja toreilla.

Miten muutat maailmaa?
Muutan maailmaa paremmaksi toimimalla kotikaupunkini Rovaniemen nuorisovaltuustossa toista kautta. Nuorisovaltuuston kautta pääsen tuomaan nuorten äänen ja mielipiteet esiin. Tämä on tärkeää, sillä monet tehdyt päätökset vaikuttavat nuorten elämään tavalla tai toisella. Nuorisovaltuustossa toimimisen lisäksi olen Lyseonpuiston lukion opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja. Opiskelijakuntatoiminnan kautta pyrin vaikuttamaan erityisesti siihen, että kaikilla opiskelijoilla olisi mielekästä olla koulussa. Vaikka opiskelijakunnalla on tärkeä rooli opiskeluhyvinvoinnin lisäämisessä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia, niin silti koen, että opiskelijoiden äänten esiin tuomimen opettajille ja muulle koulun henkilökunnalle on tärkein tehtävämme.

Miten kannustat muita?
Lähde rohkeasti mukaan vaikuttamaan asioihin! Olipa se sun tapa vaikuttaa sitten nuorisovaltuusto, opiskelijakunta tai vaikka puolueen nuorisojärjestö, niin kaikissa näissä tulet varmasti kuulluksi. Nuorisovaltuuston, opiskelijakuntatoiminnan ja järjestöjen kautta pääsee myös oppimaan ihan super paljon uutta ja tapaamaan uusia ihmisiä, jonka itse olen kokenut todella positiiviseksi asiaksi.

Ketä henkilöä arvostat?
Arvostan europarlamentaarikko Henna Virkkusta. Olin vasta Hennalla TET-harjoittelussa, ja siellä näin kuinka paljon ja kovaa Henna tekee töitä paremman Euroopan puolesta.