Piirroskuva Ellen OjalastaEllen Ojala (1997)

Kuka olet?
Ilmastoaktivisti Tampereelta. Tällä hetkellä opiskelen yliopistossa ja teen "aktivismijuttuja" - kumpi lienee sivutyö, en tiedä.

Miten muutat maailmaa?
Aktivismini keskittyy, muttei rajoitu, Twitteriin (@ellen_ojala). Puutun siellä epäkohtiin riippumatta siitä, mistä suunnasta ne tulevat. Pyrin tuomaan esille ilmastokriisin ja kiireellisyyden toimia sen hidastamiseksi pitäen ihmisoikeudet ja tasa-arvon vahvasti mukana. Järjestän lisäksi lakkoja, mielenosoituksia ja muita tapahtumia, sekä osallistun muiden järjestämiin tapahtumiin. En vaikene ilmastokriisistä, vaan pidän aiheen jatkuvasti esillä: latelen faktoja pöytään, mikä on monen mielestä paniikin lietsontaa, yksilön syyllistämistä ja turhaa alarmismia. Jokainen kommentti, jonka usein kärkkäät ja sanavalmiit avaukseni kirvoittaa, on tärkeä - se kertoo, että tämäkin kommentoija on joutunut hetkellisesti ajattelemaan aihetta.

Miten kannustat muita?
Muistutan, ettei aktivismilla ole yhtä tiettyä muotoa. On turhaa verrata itseään muihin, koska sinä olet oma yksilösi, ja jonkun toisen tapa toimia ei tarkoita sitä, että sen täytyy olla sinunkin tapasi. Tee sitä, mikä tuntuu oikealta. Tee sitä, mikä mielestäsi maailmasta puuttuu. Ole sitä, mitä olet jäänyt muilta kaipaamaan.

Ketä henkilöä arvostat?
Jameela Jamilia.