Piirroskuva Elisa Gebhardista.Elisa Gebhard (1993)

Kuka olet?
Olen Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n puheenjohtaja, oikeustieteen opiskelija ja järjestöaktiivi. Minulle tärkeitä teemoja ovat nuorten osallisuus ja hyvinvointi, vähemmistöjen oikeudet, ekologinen kestävyys ja oikeudenmukaisuus yhteiskunnassa. Kiireen keskellä maalaaminen ja kävelyretket kotikaupunkini Helsingin rannoilla auttavat jaksamaan. 

Miten muutat maailmaa?
Olen jo pitkään tiennyt, että kansalaisjärjestöissä toimiminen on minulle oma tapa muuttaa maailmaa. Ajattelen, että harva meistä kykenee muuttamaan maailmaa yksin, mutta isommassa joukossa voimme olla osana suuria muutoksia. 

On tärkeää, että päätöksenteossa kuuluvat laajasti eri ikäluokkien äänet, ja siksi juuri nuorten kannattaa ryhtyä muuttamaan maailmaa. Meidän sukupolvemme huolenaiheet ja toiveet ovat aivan yhtä tärkeitä kuin muidenkin, mutta päätöksenteossa olemme yhä aliedustettuna. Haluankin kannustaa jokaista nuorta aktivismiin, se ei mene hukkaan! 

Miten kannustat muita?
Päätä, mitä haluat maailmassa muuttaa ja selvitä, missä pystyt parhaiten toimimaan sen hyväksi. Mene rohkeasti mukaan. Haluaisitko esimerkiksi tehdä vapaaehtoistyötä, aktivoitua järjestössä, liittyä puolueeseen, tehdä tekoja ilmaston puolesta tai mennä mukaan opiskelijapolitiikkaan? Maailman muuttaminen voi alkaa pienistäkin teoista. 

Ketä henkilöä arvostat?
Arvostan jokaista maailmaa muuttavaa nuorta ihmistä. Ei ole aina helppoa kyseenalaistaa, tuoda epäkohtia esiin ja päättää tehdä toisin kuin muut. Siksi jokainen maailmaa muuttava nuori ansaitsee kunniamitalin!