Piirros Bella ForsgrénistaBella Forsgrén (1992)

Kuka olet?
Olen ensimmäisen kauden vihreä kansanedustaja Keski-Suomesta, Jyväskylästä. Olen kotoisin maalta Äänekoskelta. Opiskelen yhteiskuntapolitiikkaa Jyväskylän yliopistossa. Vapaa-aika menee ystävien kanssa maailmaa pohtiessa ja hyvästä ruuasta nauttien.

Miten muutat maailmaa?
Olen vuosien varrella kokeillut monia erilaisia vaikuttamisen keinoja alkaen aina järjestöjen vapaaehtoistoiminnasta kansalaisaktivismiin. Lopulta ylioppilaskunnan kautta päädyin politiikan pariin. Matkalla eduskuntaan onkin tullut koluttua eri tasot läpi: opiskelijapolitiikan sekä kunta- ja maakuntapolitiikan. 

On todella tärkeää, että päättävissä elimissä on erilaisia ihmisiä eri taustoista. Ei ole itsestään selvää, että esimerkiksi juuri meidän nuorten ääni kuuluu päätöksiä tehtäessä.

Miten kannustat muita?
Tärkeintä on löytää oma tapa toimia! Lähesty vaikuttamista näkökulmasta, joka kiinnostaa sinua eniten: Onko se kenties ilmastonmuutos, ihmisoikeudet vai oma lähimetsä? Entäpä, tuntuuko, että omassa opinahjossasi pitäisi parantaa jotain?

Kokemuksen karttuessa on yhä helpompi toimia myös itselle uusien aiheiden parissa. Oma poliittinen taustani on sosiaalipolitiikassa, mutta mitä pidempään olen tehnyt vaikuttamistyötä, sitä moninaisempiin asioihin olen tutustunut ja innostunut yhä uudestaan!

Ketä henkilöä arvostat?
Oras Tynkkystä, hänen ilmasto-osaaminen on kansainvälisestikin arvostettua. Hän on sekä taitavanapoliittikkona että asiaosaajana tunnustettu läpi puoluekentän. Hän kannustaa omilla toimillaan nuoria ilmastotekoihin ja lähtemään mukaan poliittikkaan. Arvostan Orasta myös siksi, että hän on rauhallinen ja todella taitava argumentoija.