Piirroskuva Amanda MajuriltaAmanda Majuri (1998)

Kuka olet?
Olen maailmankansalainen Turusta. Toimin Nuorten Kotkien järjestöaktiivi paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla vapaaehtoisena ja erilaisissa luottamustehtävissä. Osana tätä kaikkea olen ollut lähes 15 vuotta, aina ensimmäisestä luokasta lähtien. 

Vuosien kokemuksen, oppimisen ja periksiantamattomuuden ansiosta minulle avautui mahdollisuuden tutustua Itävaltalaiseen sisarjärjestöömme nimeltä Kinderfreunde/Rote Falken. Asun marraskuun loppuun asti Itävallassa tehden vapaaehtoistyötä edellä mainitulle järjestölle oppien mm. miten kotkaliikeet toimivat täällä ja muualla maailmassa. Tämän ohella harrastan kansantanssia, rakastan laskettelua ja matkustamista sekä olen Turun nuorisolautakunnan varajäsen.

Miten muutat maailmaa?
Nuoret Kotkat on ja tulee aina olemaan ensisijaisesti lasten etujärjestö. Tämä tarkoittaa, että kaikki mitä teemme on lapsia ja nuoria varten. Järjestämme useita retkiä, kerhoja, leirejä ja koulutuksia. Mielestäni niiden tärkein tarkoitus on luoda turvallinen ilmapiiri, jossa osallistujat voivat oppia, kasvaa, haastaa itseään ja ennen kaikkea olla lapsia, ilman pelkoa ja paheksuntaa, aina samalla hauskaa pitäen.

Muutan maailmaa paremmaksi yrittämällä parhaani luoda yllämainitut mahdollisuudet, monien muiden ohella, joka ikiselle lapselle ja nuorelle. Teen kaikkeni, jotta jokainen tuntisi kuuluvansa edes yhteen porukkaan ja tietäisi heidän olevansa tärkeitä.  Mielestäni tämä on helpoin saavuttaa leikkien avulla ja siksi minut tunnetaankin henkilönä, joka on aina valmis pitämään leikkejä (energizereitä), ja joka saa omalla asenteellaan kaikki osallistumaan niihin! 

Paikallisella tasolla teen paljon erilaisia asioita: autan siinä, missä apua tarvitaan ja mihin minulla on aikaa. Useasti nämä asiat ovat kerhoissa ja leireillä toimimista, milloin missäkin roolissa. Valtakunnallisesti olen Nuorten Kotkien koulutus- ja kansainvälisyystyöryhmissä, joissa tehtäväni on suunnitella ja pitää valtakunnallisia koulutuksia vapaaehtoisille sekä kannustaa nuoria tarttumaan mahdollisuuksiin joita kansainvälinen kattojärjestömme tarjoaa. Tämän lisäksi tuon nuorten mielipidettä esiin eri hallituselimissä. Kansainvälisesti osallistun koulutuksiin ja leireille osallistujana, ohjaajana ja kouluttajana. Minulle tämä osuus on tärkein osa toimintaa, sillä ne ovat tilanteita joissa kasvan eniten ihmisenä ja saan eväitä joita voin jakaa eteenpäin.

Miten kannustat muita?
Uskon siihen, että muutos alkaa ruohonjuuritasolta. Täten pienilläkin teoilla on merkitystä ja kaikki paikallisella tasolla tapahtuva moninkertaistuu. Uskon myös siihen, että lapset ja nuoret ovat tulevaisuus. Olen valmis käyttämään vapaa-aikaani valmistellen eri aktiviteettejä, sillä kun näet lapsien nauravat tai nuorison käyttävän niille jaettua tietoa ja taitoa, on kaikki siihen käytetty aika sen arvoista.

Vapaaehtoistoiminnan hyvä puoli on se, että sinä itse päätät miten paljon aikaa se vie sinulta. Se on myös hyvin monipuolista: on paljon erilaisia järjestöjä, jotka tarjoavat erillaista toimintaa sekä niidenkin sisällä toinen vapaaehtoinen pitää huolta esim. leirikeittiöstä ja toinen leikkaa ruohot. Voi olla vaikeaa löytää juuri se oma juttu, mutta kun sen löytää, maailma mullistuu.

Ketä henkilöä arvostat?
Mitä enemmän opin järjestötoiminnasta, sitä enemmän huomaan kuinka paljon näiden työntekijät tekevät töitä. Arvostan jokaista, joka jaksaa taistella lasten oikeuksien ja mahdollisuuksien puolesta. Etenkin niitä, jotka tekevät sitä työkseen, sillä he harvoin jättävät työnsä vain työpaikalle.