Akseli RouvariAkseli Rouvari (1996)

Kuka olet?
Mä olen politiikan ja viestinnän opiskelija sekä opiskelija-aktiivi Helsingistä. Vaikutan muun muassa valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestö Kannunvalajat ry:n opintosihteerinä, yliopistossa opiskelijaedustajana, ja ylioppilaskunnassa (HYY) edustajistossa.

Miten muutat maailmaa?
Opiskelija-aktiivina teen vaikuttamistyötä useissa eri yhteisöissä. Helsingin yliopiston yhteisö ja valtsika on mulle erittäin rakkaita, ja siksi haluan tukea niitä parhaani mukaan. Kannunvalajien opintosihteerinä teen tiedekuntamme laajuista edunvalvontatyötä edustaen opiskelijoita muun muassa tiedekunnan elimissä, ja ylipäätään toimin Kannun hallituksen jäsenenä monella tavalla opiskelijayhteisömme kehittämisen ja hyvinvoinnin eteen.

Keskityn tällä hetkellä siis pääosin koulutuspolitiikkaan ja edunvalvontaan, mutta koen myös esimerkiksi ilmastonmuutokseen liittyvän vaikuttamisen äärimmäisen tärkeänä yhteisössämme - toimintani ylioppilaskunnassa keskittyy tähän. Vastuutehtävissä kaiken keskiössä on myös konkreettisesti niiden äänen tuominen kuuluviin, keitä ei muuten kuunneltaisi. Pyrin rakentamaan yhteisömme ja sen yksilöiden edun mukaista vaikuttamistyötä mahdollisimman ihmislähtöisestä ja osallistavasta lähtökohdasta. Jokaisen hyvinvointi on yhtä tärkeää ja huomioitava yhtä lailla.

Miten kannustat muita?
Yhteisöissä on voimaa. Yhdessä voimme tuoda äänemme kuuluviin ja saada merkittäviäkin muutoksia aikaan. Siksi onkin tärkeää, että kaikki pyrkivät vaikuttamaan tavalla tai toisella. Oli kyse sitten isoista tai pienemmistä teoista, kaikkien meidän pitäisi kysyä itseltämme, mitä voimme tehdä oman yhteisömme eteen. Jos emme itse tuo ääntämme kuuluviin ja samalla tue ja auta toisiamme, kukaan muu ei todennäköisesti tee sitä puolestamme. Välitetään siis toisistamme ja parannetaan maailmaa yhdessä!

Ketä henkilöä arvostat?
Esimerkiksi Greta Thunbergiä sekä kaikkia ilmastolakkoilevia nuoria ympäri maailman. On ollut erittäin inspiroivaa nähdä, miten vahvasti yhteinen asia on yhdistänyt nuoria Suomessa ja globaalisti. Juuri tämän kaltainen poliittinen aktivismi ja ilmastotietoisuuden levittäminen on sitä, mitä tarvisemme, jos aiomme pelastaa maailman ilmastonmuutokselta ja turvata tulevaisuutemme.