Piirroskuva Adéle Nurmelasta.Adéle Nurmela (1998)

Kuka olet?
Oon nuori jyväskyläläinen vaikuttaja, yhteisöpedagogiopiskelija ja feministi. Toimin amisten varapuheenjohtajana Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry:ssä.

Miten muutat maailmaa?
Opiskelin amiksessa kuvallista ilmaisua. Toimin myös opiskelijakunnan varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana, jolloin pääsin näkemään, millaista elämä voi olla eri kampuksilla saman oppilaitoksen sisällä. 

Ratkaiseva käännekohta vaikuttamiseen oli, kun päädyin puheenjohtajana ratkomaan erittäin vakavaa opiskelijoiden hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta rikkovaa ongelmakohtaa amiksessa. Se vaikutti muhun niin paljon, että mä halusin päästä edistämään amisten yhdenvertaisuutta ja hyvinvointia yhteiskunnan tasolla, jonka takia päädyinkin SAKKIin varapuheenjohtajaksi. 

Haluan vaikuttaa siihen, että jokaisella olisi turvallista opiskella omassa koulussaan tai oppilaitoksessaan, sillä joillekkin nuorille se oma oppilaitos voi olla ainut mahdollisuus turvalliseen ympäristöön heidän elämässään.

Miten kannustat muita?
Mä haluaisin alleviivata sitä, että vaikuttaminen ei tarkoita vain sitä, että täytyy olla kansanedustaja tai joku korkean luokan poliitikko. Jokainen pystyy vaikuttamaan tavalla, joka itelle parhaiten sopii. Joillekin se on järjestötoiminta, toisille mielenosoituksiin osallistuminen ja osalle kantaaottava Instagram-teksti kotisohvalta kirjotettuna. Eurooppanuorten puheenjohtaja Iiris Asunmaa sanoi mielestäni osuvasti, että meissä nuorissa ei ole vain tulevaisuus, vaan me ollaan täällä jo nyt. Nyt on siis meidän aika vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin.

Ketä henkilöä arvostat?
Jokaista, joka toimii nuorten kanssa järjestöissä, ja on mahdollistamassa sen, että meidän ääni kuuluu yhteiskunnassa.