Mopomiitin järjestäjä poseeraa. Mopoilija keulii taustalla.

Liikenne pysähtyy, kun Tampereen ensimmäinen mopomiitti valtaa kadut. Pitkä letka nuoria mopojen selässä ajaa tyylikkäässä kulkueessa tapahtumapaikalle. Siellä taiturit näyttävät parasta osaamistaan, jutellaan kaikesta maan ja moottoreiden välillä ja huumaannutaan maailman täyttävästä koneiden ulvonnasta.

Kaksikkomme intoutui kuvaamaan temppuniekkoja reippaan pätkän iltapäivästä, joten kuvaston parasta antia löytyy tästäkin julkaisusta.

 

Kaiken tämän pahennusta aiheuttavan möykän ja muun hyvähenkisen hauskanpidon takana on sastamalainen Hertta Hongisto, joka lähti ajamaan mopomiitin järjestämistä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa paikallisessa nuorisovaltuustossa. Hongisto iloitsee yhteisöllisyydestä moottoriporukoissa:

“Jos joku jää tielle, kaverit tulee hakemaan.”

 

Yhteishenki näkyy tapahtumassa. Väkeä on paljon ja osallistujat seuraavat toistensa tekemistä ihaillen ja tsempaten. Paikalle seuraamaan ja valvomaan tulleet poliisitkin saavat keskittyä katsomaan temppuilua. Tämä mopomiitti on ensimmäinen, mutta on vaikea uskoa sen jäävän viimeiseksi.

Se sanailuista. Antaa kuvien puhua puolestaan.

 

Mopoilijat keskustelevat moottoripaja-auton edessäMopoilija keu.ii.Vanhempi harrastaja moponsa selässä.

 

Aiheesta muualla