Nuorten kesäkerhon ohjaaja Anna hymyilee kameralle.

Usein haaveillaan siitä, että nuorisotyön eri toimijat voisivat yhdessä tarjota nuorille parhaita mahdollisia kokemuksia. Joensuussa ei ole tyydytty pelkkään haaveiluun.
 

“Me annetaan nuorille mahdollisuus viettää aikaa rennolla meiningillä toisten nuorten kanssa kaiken eristäytymisen jälkeen.”

Kirkon takana on puisto, jossa nuoret istuvat pressulla, vaihtavat kuulumisia ja heittelevät lentopalloa. Eletään kesäkuun viimeisiä päiviä, ja ensimmäiset nuoret ovat uskaltautuneet nauttimaan yhdessä kesästä eristäytymisen jälkeisenä aikana.

 

“Tämä on nuorten kesäkerho, johon voi tulla tapaamaan toisia nuoria pitkästä aikaa. Me koetetaan järjestetää sellaista toimintaa, johon haluttaisiin itsekin osallistua.”

Ohjaajat ovat nuoria, joita tuskin erottaa itse osallistujista, eikä ihme: he ovat partiolaisia, jotka on valittu kesätyöhön järjestämään nuorten kesäkerhoa. Nuoret siis järjestävät toimintaa toisille nuorille!

Vaikka ohjaajat on kerätty partiolippukunta Karjalan Korvenkävijöistä, työnantajana toimii Joensuun ortodoksinen seurakunta. Kaupungin nuorisotyö vuorostaan on viestinyt toiminnasta kaupungin nuorille. Kesäkerhoissa yhteistyötä tekevät sekä kunta, seurakunta että partiojärjestö!

 

“On valtavan tärkeää, että saa nauttia yhdessä olemisesta ja tekemisestä toisten kanssa. Vaarallisempaa on jäädä yksin kotiin.”

Vielä toistaiseksi osallistujia on vai vähän enemmän kuin ohjaajia. Toisaalta kesä alkaa olla kauneimmillaan, yhä useammat uskaltautuvat ulkoilemaan ja järjestelyt ovat vähintäänkin onnistuneet. Vaikka nuoria ei ole montaa, paikalle uskaltautuneet nauttivat olostaan täysin rinnoin. Ja näin julkaisuhetkellä, kuukautta myöhemmin, puistossa on toivottavasti jo hieman ruuhkaa.

Aiheesta muualla