Allianssin jäseneksi hakeminen

Kaksi iloista tyttöä peukut pystyssä

Jäsenyys kannattaa

Allianssi kokoaa yhteen nuorisotoimialan laajasti ja pitää esillä nuorten ja nuorisoalan näkökulmia yhteiskunnallisessa keskustelussa. Mitä laajempi joukko meitä nuorisoalan toimijoita Allianssiin kuuluu, sitä voimakkaampi yhteinen äänemme on. Yhteinen edunvalvonta nuorten oikeuksien ja nuorisoalan rahoituksen puolesta onkin usein tärkein syy jäsenyydelle. Lisäksi Allianssi tarjoaa jäsenetuja, kuten alennetut hinnat kokoustilavuokriin.   

Allianssin jäsenkriteerit 

  1. Varsinaisen jäsenen tulee olla yhdistysrekisteriin merkitty aatteellinen yhdistys tai säätiö, joka on toiminut vähintään vuoden.
  2. Varsinaisen jäsenen toiminnan pääasiallisena tarkoituksena tulee olla nuorisotyö, nuorisotoiminta ja/tai nuorisopalvelujen tuottaminen.
  3. Jäsenorganisaatioiden toiminnan on noudatettava lakia ja hyviä tapoja. Toiminta ei esimerkiksi saa olla rasistista tai väkivaltaista.
  4. Varsinaisen jäsenen toiminnan tulee olla valtakunnallista.
  5. Yhteisöjäseneksi voidaan hyväksyä myös muita nuorisoalalla toimivia oikeushenkilöitä. 

Allianssin säännöt 
5 § Jäsenet

Allianssilla voi olla varsinaisia jäseniä ja yhteisöjäseniä. Allianssin hallitus hyväksyy järjestön jäsenet.
Varsinaisiksi jäseniksi voidaan hyväksyä rekisteröityjä valta­kunnallisia yhdistyksiä tai säätiöitä, jotka harjoittavat nuorisotoimintaa. 
Yhteisöjäseniksi voidaan hyväksyä muita nuoriso­toimintaa harjoittavia oikeushenkilöitä, esimerkiksi kuntia ja seurakuntia.

Jäsenmaksu

Allianssin jäsenmaksun suuruuden päättää Allianssin vuosikokous. Jäsenmaksun suuruuteen vaikuttaa jäsenorganisaation oma jäsenmäärä. Vuodelle 2020 jäsenmaksujen suuruudet varsinaisille jäsenorganisaatioille ja yhteisöjäsenille ovat: 

alle 1 000 jäsentä

83 euroa

1 001 - 5 000 jäsentä

140 euroa

5 001 - 20 000 jäsentä

278 euroa

20 001 - 50 000 jäsentä

759 euroa

yli 50 000 jäsentä

1 012 euroa

Allianssin jäsenyyttä haetaan tällä lomakkeella. Lue ensin Allianssin jäsenkriteerit ja täytä sitten lomake huolellisesti. Päätökset uusista jäsenistä tekee Allianssin hallitus. Jos sinulla on kysyttävää hakemiseen tai jäsenyyteen liittyen, ole yhteydessä palvelujohtajaamme Jonnaan (044 416 5212, jonna.laitinen@alli.fi)

Jäsenhakemus

Onko järjestön/säätiön toiminta valtakunnallista?