Nuorisoalan uutisia

29.03.2018: Haussa nuorisoalan kv-vaikuttamisen ja EU-edunvalvonnan ykköstykki

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa tehdään töitä, jotta nuoret voisivat hyvin nyt ja tulevaisuudessa, Suomessa ja kansainvälisesti. Vaikuttamistyömme ydintä on luoda ja tuoda päättäjille vaihtoehtoja, jotka palvelevat tulevien sukupolvien etua ja vakuuttaa heidät niiden kannattavuudesta. Tällaisiin tehtäviin ja työkaveriksemme etsimme nyt uutta kansainvälisen vaikuttamisen ja EU-edunvalvonnan asiantuntijaa nykyisen tekijämme Nooran vaihtaessa työpaikkaa. Haluamme kasvaa järjestökentän ykköseksi ja suunnannäyttäjäksi - siksi tarvitsemme myös tähän tehtävään kyseenalaistajan, uusiksi ajattelijan ja reippaan toimeentarttujan.

Allianssi toimii Suomen kansallisena nuorisokomiteana, eli edustaa suomalaisia nuorisojärjestöjä ja nuorisotyötä ulkomailla. Poliittisen päätöksenteon lisäksi vaikutamme nuorisotyön eurooppalaisissa rakenteissa sekä itse että muita nuorisoalan toimijoita sparraamalla ja opastamalla. Toimimme muun muassa European Youth Forumissa ja koordinoimme YK-nuorisodelegaattiohjelmaa Suomessa. Suuri osa suomalaisen nuorisoalan KV-tekijöistä on muuten kotoisin Allianssin KV-ryhmästä - meillä on siis myös tärkeä rooli uusien toimijoiden kasvattajana.

Kansainvälisten asioiden ja edunvalvonnan asiantuntijana olet KV-sektorimme kantava voima. Tehtävään kuuluu muun muassa nuorisoalan EU-vaikuttamisesta vastaaminen, Allianssin poliittisten tavoitteiden valmistelu ja toteuttaminen, päättäjätapaamiset, erilaisiin työryhmiin osallistuminen sekä lausuntojen ja taustapaperien valmistelu. Matkustamista etenkin Euroopan sisällä kertyy jonkin verran. Teet tiivistä yhteistyötä nuorten luottamushenkilöidemme kanssa ja toimit heidän tukenaan.

Työnkuva on siis hyvin monipuolinen, joten monipuolista osaamista ja heittäytymistä toivomme myös sinulta. Sopiva yhdistelmä alaansa perehtynyttä ja uudesta innostuvaa asiantuntijaa, vakuuttavaa lobbaria, käytännön asioiden organisoijaa ja nuorten kanssa viihtyvää aikuiskaveria on tässä rekryssä valttikortti.

Allianssi on oiva paikka kasvaa kovan tason EU-lobbariksi ja poliittiseksi vaikuttajaksi, mutta pohjan on oltava kunnossa jo valmiiksi. Vaikuttamisen asiantuntija on aktiivisesti yhteydessä päättäjiin ja valmistelijoihin, joten sekä Suomen että EU:n päätöksentekojärjestelmän perusteet on oltava suvereenisti hanskassa. Aiemmin rakennetuista kotimaisten ja kansainvälisten päättäjien sekä nuorisopolitiikan verkostoista on paljon hyötyä. Tarvitset suomen lisäksi sujuvaa suullista ja kirjallista englannin taitoa, ruotsin osaamisestakin on iso etu. Olethan myös taitava viestijä niin somessa kuin hitaammissakin kanavissa.

Asiantuntijatyön lisäksi tulet osaksi noin kolmenkymmenen allianssilaisen työyhteisöä, vaikuttamistyön tiimiä sekä kansainvälisen nuorisopolitiikan luottamushenkilöistä koostuvaa ryhmää ja kokoat ympärillesi suomalaisen nuorisopolitiikan kansainvälisten vaikuttajien verkoston. Siksi on tärkeää, että viihdyt hyvin erilaisten ihmisten seurassa, luot luontevasti uusia kontakteja etkä ahdistu niistäkään tilaisuuksista, joiden ohjelmassa lukee verkostoitumista. Toivomme myös, että haluat olla aktiivinen osa työyhteisöä, käydä joskus työpäivän jälkeen limpparilla ja osallistua myös sellaisiin yhteisiin projekteihin, joissa hypätään oman asiantuntemuksesi ulkopuolelle. Työssäsi saat tukea ja apua ensisijaisesti esihenkilöltä ja tiimikavereilta, tarvittaessa voimme järjestää myös tehtävään sopivan mentorin.

Työsuhde on vakituinen ja alkaa mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kesäkuussa 2018. Tehtävästä maksetaan 2800 euron kuukausipalkkaa. Sen lisäksi tarjoamme muutenkin kelpo edut, mainiot työkaverit ja työympäristöksi eksoottisen Itä-Pasilan.

Miltä kuulostaa? Tuliko sellainen olo, että nyt olisi aika nostaa Allianssin KV-työ ja nuorisoalan EU-edunvalvonta uudelle tasolle - ja että sinä voisit olla oikea ihminen sitä tekemään? Jos joo, on aika iso todennäköisyys, että mekin ajattelemme niin! Lähetä siis hakemuksesi ja ansioluettelosi pdf-tiedostoina viimeistään 16.4. klo 16 osoitteeseen rekrytointi@alli.fi. Haastattelut järjestetään 23.4. Allianssi-talolla osoitteessa Asemapäällikönkatu 1, Helsingin Pasila. Haastatteluun kutsuttaville toimitetaan pieni ennakkotehtävä. Lisätietoja tarvitseville antaa pääsihteeri Anna Munsterhjelm numerossa 040 5879514.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Allianssi toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. Työnhakijoita kohdellaan myös Allianssin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisesti.
Takaisin