Nuorisoalan uutisia

12.01.2018: Suomen Nuorisoseurat ryhtyy julkaisemaan Nuorisotyö-lehteä

Kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön valtakunnallinen järjestö Suomen Nuorisoseurat aloittaa Nuorisotyö-nimisen lehden julkaisemisen kevään 2018 aikana. Lehti on suunnattu nuorisotyön ammattilaisille.

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi julkaisi Nuorisotyö-lehteä vuoden 2017 loppuun asti. Lehden julkaiseminen päätettiin lopettaa, sillä sen ei enää katsottu tavoittavan riittävän laajasti koko nuorisoalan toimijoita - erityisesti kunnissa, seurakunnissa ja järjestöissä töitä ja vapaaehtoistyötä tekeviä.

\"Uskomme, että nuorisotoimiala tarvitsee jatkossakin laadukkaan ja journalistisesti toimitetun ammattilehden. Haluamme omalta osaltamme olla kehittämässä nuorisotyötä ja koko toimialaa. Katsomme, että jatkamalla Nuorisotyö-lehden julkaisemista voimme uudella tavalla yhdistää nuorisotyön eri toimijoita. Yhteisen lehden julkaiseminen avaa meille luontaisen kanavan laajalle yhteistyölle nuorisotyön kentällä\", kertoo Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri Antti Kalliomaa.

Nuorisoseurojen julkaisema lehti on uusi julkaisu, joka määrittää itse kohderyhmänsä, tavoitteensa, sisältönsä ja visuaalisen ilmeensä. Allianssi on lupautunut tukemaan uuden lehden käynnistämistä muun muassa viestinnällä.\"Olemme tosi iloisia, että Nuorisotyö-lehti saa jatkajan - lehdellä on kuitenkin monta sitoutunutta tekijää ja lukijaa. Vaikkei ammattilehti palvellut enää kattojärjestön toiminnan tarkoitusta, on sillä edelleen iso merkitys monelle nuorisotyön ammattilaiselle\", sanoo Allianssin pääsihteeri Anna Munsterhjelm.

\"Allianssin resurssit ja etenkin meille kohdennetut nuorisotyön valtionavustukset haluamme jatkossa keskittää enemmän koko alaa yhteen tuovaan ja palvelevaan toimintaan, esimerkiksi suurtapahtumien kehittämiseen, koulutuksiin, edunvalvontaan ja vuorovaikutteiseen verkkoviestintään.\"

Ensimmäinen Suomen Nuorisoseurojen kustantama Nuorisotyö-lehti ilmestyy kevään 2018 aikana. Lehti ilmestyy kolme kertaa vuonna 2018. Nuorisotyö-lehden päätoimittajana toimii jatkossa järjestö- ja nuorisotyön yliopettaja Johanna Kuivakangas Humakista.\"Nuorisotyö-lehti on ikkuna nuorisotyön ammatilliselle kentälle, joka yhdistää erilaisia toimijoita ja sukeltaa kokemusten maailmaan. Lehti pureutuu jatkossakin alan ajankohtaisiin ilmiöihin, tekee näkyväksi nuorisotyön arkea eri puolilla Suomea ja kuulee nuoria sekä nuorten kanssa toimivia ammattilaisia\", sanoo tuore päätoimittaja Kuivakangas.

Allianssin julkaiseman Nuorisotyö-lehden tilaajille tarjotaan mahdollisuus siirtää tilauksensa Nuorisoseurojen julkaisemaan lehteen.

Lisätiedot:

Pääsihteeri Antti Kalliomaa, Suomen Nuorisoseurat ry, 040 5477147

Päätoimittaja Johanna Kuivakangas, Nuorisotyö-lehti, 020 7621 273

Pääsihteeri Anna Munsterhjelm, Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry, 040 5879514Takaisin