Nuorisoalan uutisia

22.12.2017: YK:n kestävän kehityksen kokouksiin 29.1.-7.2. haetaan nuorisodelegaattia

Yhdistyneiden kansakuntien sosiaalisen kehityksen toimikunnan 56. istunto New Yorkissa järjestetään 29.1.-7.2. ja sen aikana järjestetään myös ECOSOC:in nuorisofoorumi 30.-31.1.2018.

Haemme kokenutta nuorta edustamaan Allianssia ja suomalaisia nuoria sosiaalisen kehityksen toimikunnan kokoukseen osana Suomen valtuuskuntaa.

Tehtävä sisältää tiedotus-, vaikuttamis- ja edustustoimintaa. Tehtävässä sitoudut aktiivisesti edistämään Allianssin arvoja (yhdenvertaisuus, osallisuus ja yhdessä onnistuminen) sekä tavoitteita. Temaattisista painopisteistä sovitaan yhdessä valitun henkilön kanssa.

Toimikunnan päätehtävä on seurata Kööpenhaminan sosiaalisen kehityksen huippukokouksen ja sen seurantakokousten toimeenpanoa sekä valmistella YK:n yleiskokouksessa sekä talous- ja sosiaalisektorilla (ECOSOC) esiintyviä sosiaalipoliittisia kysymyksiä. Istunnossa keskustellaan erityisesti kestävän kehityksen tavoitteiden ja toimintaohjelma Agenda 2030:n toimeenpanosta. Kokouksen asialistalla ovat myös raportit YK:n toimintaohjelmista, jotka käsittelevät vammaisia henkilöitä, nuorisoa, ikääntyneitä sekä perheitä.

Kyseessä on luottamustoimi, josta ei makseta palkkaa. Tehtävästä aiheutuvat matka- ja majoituskulut korvataan. Hakijan tulee olla nuori (18-28 -vuotias), nuoriso- tai kansalaisjärjestöissä kokemusta hankkinut, kielitaitoinen, YK:n toiminnasta ja nuorisopolitiikasta kiinnostunut ja niitä, sekä kestävän kehityksen tavoitteita jo jonkin verran tunteva henkilö.

Hänen tulee olla esiintymistaitoinen ja hänellä tulee olla laajat viestintätaidot; kokemus sosiaalisesta mediasta ja tekstien kirjoittamisesta katsotaan eduksi. Hakijan tulee olla Allianssin jonkin jäsenjärjestön jäsen tai aktiivi, joka voi sitoutua Allianssin kestävän kehityksen toimintaan pidemmäksikin ajaksi.

Hakijoiksi toivotaan eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Allianssi toteuttaa valintaprosessissa positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

Hakemus lähetetään sähköpostitse osoitteeseen kv@alli.fi viimeistään torstaina 4.1.2018 . Hakemukseen otsikoksi \"kestävän kehityksen delegaatti\". Delegaatin on osallistuttava kokoukseen koko ajaksi ja raportoitava sen aikana ja jälkeen.

Hakemukseen kuuluvat seuraavat dokumentit:

1) Videotervehdys ja/tai motivaatiokirje, jossa kerrot miksi juuri sinut pitäisi valita

2) CV eli ansioluettelo

 

Lisätietoja:

Allianssin asiantuntija Noora Löfström, noora.lofstrom(at)alli.fi, p. 044 4165264Takaisin