Nuorisojärjestöt tiedottavat

14.12.2017: Nuorisotutkimusseuran tutkimusjohtajaksi Sinikka Aapola-Kari

Nuorisotutkimusseuran hallitus on valinnut kokouksessaan 4.12. Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtajaksi dosentti Sinikka Aapola-Karin. Aapola-Kari on hoitanut tutkimusjohtajan määräaikaista tehtävää vuoden 2017 alusta lähtien käynnissä olleen toimentäyttöprosessin ajan. Ennen tätä hän on työskennellyt erikoistutkijana vuodesta 2014 alkaen koordinoimassaan Nuoret ajassa - laadullinen pitkittäistutkimus nuorista -hankkeessa. Aapola-Kari on arvostettu tutkija nuorisotutkimuksen kentällä ja tehnyt uraauurtavaa työtä esimerkiksi tyttötutkimuksen ja nuorisotutkimuksen historian parissa. Hänen keskeisimmät tutkimusalueensa koskevat mm. ikää ja elämänkulkua, nuorten vertaissuhteita, koulutusta ja kasvatusta sekä sukupuolta.

Tutkimusjohtajan rekrytointiprosessi on jatkunut koko vuoden 2017. Tehtävässään Aapola-Kari seuraa Nuorisotutkimusseuran tutkimusjohtajan tehtävää vuosina 2010-2016 hoitanutta Leena Suurpäätä, joka siirtyi alkuvuonna Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvatalotoiminnan johtajaksi.

Lisätietoa: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/ajankohtaista/uutiset/1725-nuorisotutkimusseuran-tutkimusjohtajaksi-sinikka-aapola-kariTakaisin