Nuorisoalan uutisia

03.10.2017: YK-nuorisodelegaatti Ilmi Salminen piti puheen YK:n yleiskokouksessa 2.10.

YK-nuorisodelegaatti osallistuu osana Suomen delegaatiota YK:n yleiskokoukseen New Yorkissa 1.-12.10. Delegaatti on perinteisesti pitänyt puheen ns. kolmannessa komiteassa.

Salminen piti puheenvuoron yleiskokouksen kolmannen komitean istunnossa suomalaisten ja Suomessa asuvien nuorten puolesta. Puhe pidettiin Suomen aikaan maanantai-iltana.

"Puhuin paitsi nuorten osallistumisesta päätöksentekoon, myös naisten oikeuksista. Sukupuoleen liittyvät stereotypiat ovat monelle tapaa haitallisia, ja meidän tulisi työskennellä aktiivisesti vähentääksemme niitä", Salminen tähdentää.

Salminen puhui myös seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Hän painottaa, että monet joutuvat vainon kohteeksi seksuaalisen suuntautumisensa perusteella.

"Olen myös hyvin huolissani vihapuheen kasvavasta määrästä. Tämä on kasvava ongelma myös meillä täällä Suomessa. Olen seurannut erittäin huolestuneena nykyistä kehitystä. Emme osaa toivottaa uusia ihmisiä tervetulleeksi riittävällä tavalla. Siksi painotin puheessani, että meidän täytyy määrätietoisesti tuomita vihapuhe"

Suomi on lähettänyt nuorisodelegaatin YK:n yleiskokoukseen jo vuodesta 1997 lähtien. 

"On aivan mahtavaa, että saan edustaa nuoria täällä paikan päällä. YK tuntuu helposti etäiseltä, ja siksi on tärkeää, että nuoria kuullaan YK:n rakenteissa ja että nuoret pääsevät mukaan maittensa valtuuskuntiin aktiivisina toimijoina", Salminen toteaa.

Tänä vuonna kokoukseen osallistui 48 nuorisodelegaattia 31 maasta. Nuorisodelegaattien tehtävänä on toimia linkkinä nuorten ja YK:n välillä sekä levittää tietoisuutta YK:sta Suomessa. Nuorten osallistuminen päätöksentekoon YK-tasolla on tärkeää, sillä YK:ssa päätetään ja keskustellaan monista nuoria koskevista asioista.

YK:n yleiskokous avattiin 12. syyskuuta, ja kokouksen asioita käsitellään aina joulukuun puoleenväliin saakka. Ilmi Salminen toimii Allianssin ja Suomen YK-litton valitsemana YK-nuorisodelegaattina vuoden 2017 ajan.


Seuraavan delegaatin valinta aukeaa lokakuun lopussa.Takaisin