Nuorisojärjestöt tiedottavat

12.06.2017: Vasemmistonuoret: Rasismin tukemalla leikkauspolitiikalla ei ole kansan mandaattia

Vasemmistonuoret ei näe hallituksella olevan edellytyksiä jatkaa tehtävässään Perussuomalaisten puheenjohtajavaihdoksen jälkeen. Järjestön mielestä suomalaiset eivät ole antaneet vaaleissa tukeaan rasismin tukemalle leikkauspolitiikalle.

\"Leikkauspolitiikan ja rasismin liitto vain syvenee, jos nykyinen hallitus jatkaa tehtävässään. Jo Perussuomalaisten puheenjohtajakampanjan aikana kävi selväksi, että uuden puheenjohtajan henkilöstä riippumatta puolueen painopiste siirtyy entistä enemmän epäinhimilliseen maahanmuuttopolitiikkaan ja siirtolaisten aseman heikentämiseen. Mitään konkreettisia esityksiä suomalaisten elämän parantamiseksi ei ole noussut esiin\", Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan toteaa.

\"Perussuomalaiset viljelee puheissaan isänmaallisuutta, mutta istuu kädet ristissä leikkausten kurjistaessa heikoimmassa asemassa olevien arkea ja katsoo läpi sormien rikkaimpien veroeurojen valumista piiloon ulkomaille. Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomittu Jussi Halla-aho osoitti hyväksyvänsä yhteisten varojen ryöväämisen Panama-vuodon jälkeen äänestämällä verotietojen avoimuutta vastaan europarlamentissa\", Zidan jatkaa.

Hallituksessa työväenpuolueena esiintyvä puolue on ollut esillä lähinnä rasismilla ja vähemmistöasemassa olevien oikeuksien polkemisella ja taannut näin työntekijöitä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläisiä ja lapsiperheitä rankaisevan leikkauspolitiikan jatkumisen. Hallituspuolueet kärsivätkin kevään kunnallisvaaleissa tappion, mikä tarkoitti Perussuomalaisten osalta romahtamista hallituksen tukipuolueeksi.

Vasemmistonuoret vaatii hallitukselta eriarvoisuutta luovan leikkauspolitiikan ja rasismin normalisoimisen lopettamista. Käytännössä tämä tarkoittaa hallituksen hajottamista ja uusien eduskuntavaalien järjestämistä.

Lisätietoja: puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan, 050 590 2771Takaisin