Nuorisoalan uutisia

26.05.2017: Uusi nuorten ilmastodelegaatti valittu

Suomen seitsemänneksi nuorten ilmastodelegaatiksi on valittu Emmi Venäläinen, 24-vuotias opiskelija joka on alun perin kotoisin pieneltä paikkakunnalta Itä-Suomesta.

Hän on ilmasto- ja energiakysymyksiin erikoistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatti, viestinnän ammattilainen ja pitkän linjan järjestötoimija. Hänen kandidaatintutkielmansa käsittelee EU:n energiastrategiaa ja sen hiilineutraaliustavoitteita energia- ja ympäristöturvallisuuden näkökulmasta. Emmi on työskennellyt ilmastoasioiden parissa Suomen ulkoasiainministeriössä ja ajatushautomo Demos Helsingissä. Paraikaa hän on mukana Sitoumus 2050 -kestävän kehityksen työkalua suunnittelevassa hankkeessa ja luonnonvarojen käyttöön ja niukkuuteen liittyviä turvallisuuskysymyksiä tutkivassa hankkeessa erityisesti viestinnän osaajana.

\"Haluan rikkoa käsityksiä ilmastopolitiikasta ja ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä vain kapea-alaisena yhteiskunnan osana ja tehdä ilmastolähettilään ja suomalaisten nuorten ilmastokeskustelun entistä näkyvämmäksi\", hän sanoo. Emmi lähtee Suomen valtuuskunnassa COP23 -kokoukseen Bonniin. Ilmastodelegaatiksi häntä tukivat tukivat Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta, Kokoomuksen nuorten liitto ja Eurooppanuoret.

Emmi VenäläinenTakaisin