Nuorisoalan uutisia

17.02.2017: Haku Nuorten Agenda 2030 -ryhmään käynnistyi

Pääministeri Juha Sipilän johtaman Kansallisen kestävän kehityksen toimikunnan yhteyteen perustetaan Nuorten Agenda 2030 -ryhmä.

Ryhmän nuoret jäsenet kirittävät toimikunnan työtä Suomen kestävän kehityksen nuorisotoimijoina ja osallistuvat yhteistyössä toimikunnan kanssa kestävän kehityksen suunnitteluun, toimeenpanoon, seurantaan ja ideointiin. Eri puolilta Suomea nimettävien nuorten tehtävänä on myös viestiä kestävän kehityksen haasteista sekä innostaa oman alueensa nuoria mukaan konkreettiseen kestävän kehityksen työhön.

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi koordinoi hakuprosessia ja huolehtii siitä, että ryhmään valitaan nuoria eri taustoista ja eri puolita Suomea. Ryhmä toimii nykyisen kestävän kehityksen toimikunnan kauden loppuun eli vuoteen 2019 asti. Jäsenet valitaan vuodeksi kerrallaan, mikä mahdollistaa monen nuoren osallistumisen vuorollaan. Ryhmän tapaamiset toteutetaan yhteistyössä Kansallisen kestävän kehityksen toimikunnan kanssa.

Ryhmään pääsemiseksi ei edellytetä kestävän kehityksen opintoja tai aiempaa kokemusta aihepiiristä. Mukaan voi päästä, jos on aktiivinen ja ennakkoluuloton, kiinnostunut kestävästä kehityksestä, omaa kokemusta järjestötoiminnasta tai muusta verkostoitumisesta nuorten parissa ja on valmis sitoutumaan ryhmän työskentelyyn. Ryhmään voivat hakea kaikki nuorisolain piirissä olevat eli alle 29-vuotiaat nuoret. Ryhmän jäsenyydestä ei makseta palkkaa, mutta kestävän kehityksen toimikunta tarjoaa ryhmän kokouksille tilat ja tarjoilut sekä matkakorvaukset silloin kun ryhmä kokoontuu toimikunnan kutsusta, yleensä Helsingissä.

Ryhmään haetaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus perusteluineen viimeistään maanantaina 13.3. osoitteeseen kv(at)alli.fi. Hakuaikaa on pidennetty muutamalla päivällä. Hakuaika päättyy keskiviikkona 15.3. klo 23:59. Hakemuksessa (enintään kaksi sivua) pyydetään kertomaan itsestään, mahdollisesta opinto- ja työtaustasta, harrastuksista sekä oma perustelu siitä, miksi hakija olisi sopiva ryhmän jäseneksi ja missä ja mitä hakija tekisi omalla paikkakunnallaan tai alueellaan Agenda 2030 tavoitteiden edistämiseksi nuorten parissa.

Lisätietoja Allianssin johtaja, edunvalvonta ja kansainväliset asiat Jarkko Lehikoinen, jarkko.lehikoinen(at)alli.fi +358 409 00 48 76 ja asiantuntija, kansainväliset edunvalvonta-asiat Noora Löfström, noora.lofstrom(at)alli.fi +358 444 16 52 64.Takaisin