Nuorisojärjestöt tiedottavat

08.02.2017: Vasemmistonuoret avaa kuntavaalikampajansa: Nyt on nuorelle töitä

Vasemmistonuoret avaa tänään Nyt on nuorille töitä -kuntavaalikampanjansa. Järjestö kampanjoi kevään vaaleissa demokraattisen, yhdenvertaisen ja ekologisen kunnan eteen töitä tekevien nuorten ehdokkaiden puolesta.

- Meidän mielestä kunnissa on nyt nuorelle töitä. Haluamme, että nuoret pääsevät päättämään lähiympäristönsä tulevaisuudesta kunnan- ja kaupunginvaltuustoihin, sanoo Vasemmistonuorten puheenjohtaja, Utsjoen kunnanvaltuustoon ehdolla oleva Anni Ahlakorpi.

- Kunnat ovat avainasemassa myös järjestämässä nuorille työpaikkoja. Helppoja keinoja kuten työpaikkojen luomiseksi ei ole vielä käytetty, vaikka pääministeri Sipilä niin julisti, Ahlakorpi jatkaa.

Vasemmistonuorten vaalitavoitteet on koottu viiden otsikon alle: järjestö tavoittelee kuntaa, 1) joka panostaa kestävään työllisyyteen, 2) jonka päätöksenteossa ja toiminnassa kaikki ovat mukana, 3) joka järjestää laadukasta varhaiskasvatusta ja ennaltaehkäiseviä palveluja, 4) jonka peruspilareita ovat koulutus, sivistys ja kulttuuri ja 5) joka kehittyy ekologisesti ja tasa-arvoisesti.

- Haluamme kuntiin työajan lyhentämisen kokeiluja, nuorille maksutonta ehkäisyä, tasa-arvoisen digiloikan sekä terveelliset koulu- ja työskentelytilat kaikille, konkretisoi Vasemmistonuoret pääsihteeri Antti Kettunen, joka on itse ehdolla Keravalla.

Myös järjestön feministinen kampanja jatkuu vaalikevään ajan. Feminististen ehdokkaiden lisäksi esillä ovat feministiset vaalitavoitteet kuten turvakotien riittävyys, yhdenvertainen varhaiskasvatus sekä vammaispalvelujen laajentaminen.

Vaalitavoitteet ja ensimmäiset ehdokastiedot on vaalisivuilla osoitteessa vasemmistonuoret.fi/kuntavaalit. Tavoitteet julkaistaan pian myös painettuna.

Lisätietoja:
Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi, 040 545 4753
Vasemmistonuorten pääsihteeri Antti Kettunen, 045 644 7880Takaisin