Nuorisotyön viikko 

Nuorisotyön viikko 2017

Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 41 eli 9.-15.10.2017. Nuorisotyön viikolla Allianssi nostaa esille nuorisotyöntekijöiden ja järjestöjen tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi.

Nuorisotyön viikon kampanjakuva

Ole onnellisen lopun alku 

Onnellisilla tarinoilla on aina alkunsa. Yksi nuori on saanut oikealla hetkellä tukea valmentajalta, toinen partiojohtajalta ja kolmas nuorisotyöntekijältä. Olethan mukana varmistamassa, että jokaisen nuoren tarinalla olisi onnellinen loppu.

Onnellisia loppuja synnyttävän nuorisotyön tekemiseen tarvitaan iso joukko nuorisotyön ammattilaisia ja vapaaehtoisia sekä riittävät resurssit niin valtion, kuntien, seurakuntien kuin järjestöjenkin budjetissa. Osallistu Nuorisotyön viikon kampanjaan ja jaa oma tarinasi #nuorisotyö.

Mitä minä voin tehdä?  

  • Tee politiikkaa nuorten hyväksi 

Päättäjä, nuorisotyöstä ja nuorten hyvinvoinnista säästämisestä seuraa iso lasku tulevaisuudessa. Lataa kampanjakuva ja kerro nettisivullasi, Twitterissä, Facebookissa tai Instagramissa, miten sinä tuet päätöksilläsi nuoria.

  • Lahjoita rahaa nuorisotyöhön 

Tue nuorten hyväksi tehtävää työtä lahjoittamalla rahaa järjestöille, jotka työskentelevät päivittäin nuorten hyvinvoinnin eteen.

Ohjeita lahjoituksen tekemiseen

  • Lähde mukaan vapaaehtoiseksi

Jos et istu päätöksentekijän paikalla tai sinulla ei ole varaa lahjoituksen tekemiseen, ilmoittaudu mukaan nuoria tukevaan vapaaehtoistyöhön. Et tarvitse aiempaa kokemusta - vain rohkeutta heittäytyä mukaan! 

Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia

  • Jaa tarinasi #nuorisotyö

Miten sinä olet auttanut nuoria onnellisen tarinan alkuun? Tai haluatko sinä puolestaan kiittää henkilöä tai tahoa, joka tuki sinua ratkaisevalla hetkellä?

Lataa kampanjakuva Nuorisotyön viikolla ja jaa, kuinka sinä, mahtava järjestösi tai kannustava työyhteisösi mahdollistatte nuorille onnellisen lopun alkuja. Voit myös kiittää nuorisotyötä tekevää henkilöä tai tahoa, joka on auttanut sinua tärkeällä tavalla. Muista käyttää tunnistetta #nuorisotyö !

Lataa Facebook-kuva (turkoosi)

Lataa Twitter-kuva (keltainen)

Lataa Instagram-kuva (turkoosi)

 


Tilaa Kunnallisen nuorisotyön tulevaisuusodotukset -julkaisu

• Allianssi ja Kuntaliitto julkaisevat Kunnallisen nuorisotyön tulevaisuusodotukset -selvityksen, joka piirtää kuvaa kunnallisesta nuorisotyöstä ja artikkelin kautta myös järjestöistä ja seurakunnista.

• Tilaa aineistoa ja kerro nuorisotyön viestiä oman kuntasi päättäjille tapaamisissa ja kokouksissa. Voit tilata maksuttoman aineiston osoitteesta info(at)alli.fi. Yli 10 kappaleen tilauksista veloitamme postikulut.

Kunnallisen nuorisotyön tulevaisuusodotukset löytyvät verkkojulkaisuna www.alli.fi/knt


 Osallistu Nuorisotyön tulevaisuusfoorumeihin

Helsinki 10.10.
Seinäjoki 12.10.
Mikkeli 19.10.
Kemi 25.10.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Allianssin koulutuskalenterissa.


 Nuori toimija -tunnustukset jaetaan syksyllä

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi jakaa tänäkin syksynä nuorisotyön viikolla Nuori toimija -tunnustuksia nuorille ja nuorisotoimijoille eri puolilla Suomea.
Nuori toimija -tunnustus on tarkoitettu kiitokseksi ja kannustukseksi aktiivisille nuorille sekä omalla toiminnallaan nuorten asemaa ja heidän hyvinvointiaan edistäneille aikuisille.

Nuori toimija -tunnustuksen saaja voi olla yhtä hyvin nuori tai vanha. Pääasia on, että tuoretta näyttöä nuorisotoiminnasta tai -työstä löytyy. Yksittäisten henkilöiden lisäksi voidaan palkita myös järjestöjä, hankkeita ja nuorten ryhmiä.
Ehdotuksia toivotaan ympäri Suomea ja tunnustukset jaetaan nuorisotyön viikolla alkavissa nuorisotyön tulevaisuusfoorumeissa. Tulevaisuusfoorumit järjestetään Helsingissä 10.10., Seinäjoella 12.10., Mikkelissä 19.10 ja Kemissä 25.10.

Nuori toimija -tunnustuksen saajia on voinut ehdottaa 30.9. mennessä. Valitettavasti sen jälkeen tulleita ehdotuksia ei voida ottaa huomioon.