Nuorisotyön viikko 10. - 16.10.2016

  
Olemalla #Syrjinnästävapaa
olemme #HupparikansanPuolella

Nuorisotyön viikkoa vietetään 10.-16. lokakuuta eli viikolla 41. Kolmatta kertaa toteuttavan kampanjan teemana on yhdenvertaisuus. Viikkoon liittyvän hupparikansan haasteen myötä Allianssi haastaa koko nuorisoalan näyttämään yhdenvertaisuutensa! Olemalla #Syrjinnästävapaa olemme #HupparikansanPuolella!

Nuorisotyössä ja -toiminnassa ovet ovat auki kaikille. Kampanjan tavoitteena on tuoda esille nuorten moninaisuus ja sen huomioiminen nuorisotyössä ja -toiminnassa. Allianssi kutsuukin nyt jäsenjärjestönsä, kuntien ja seurakuntien nuorisotyön sekä nuorisoalan oppilaitokset mukaan toteuttamaan nuorisotyön viikkoa. Tehdään yhdessä nuorisotyö näkyväksi!


• Näytä somessa, että olette joko porukkana tai yksilöinä #HupparikansanPuolella ja että nuorisotyö on #Syrjinnästävapaa

• Selfiet ja melfiet voi ottaa huppari päällä ja Syrjinnästä vapaa alue -kyltti näkyvästi kainalossa. Myös ryhmäkuvat ovat tervetulleita!

• Mikäli teillä ei vielä ole Syrjinnästä vapaa alue -kylttiä, sen saa julistautumalla Syrjinnästä vapaaksi alueeksi osoitteessa
www.yhdenvertaisuus.fi/kampanjat/syrjinnasta_vapaa_alue/

• Jaa kuva Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa ja liitä kuvaan aihetunnisteet #HupparikansanPuolella ja #Syrjinnästävapaa

• Haasta mukaan myös kaverisi ja kollegasi sekä kuntapäättäjiä, kansanedustajia ja järjestöjohtajia.

Facebookissa kampanja löytyy osoitteesta www.facebook.com/hupparikansanpuolella

Nuorisotyön viikolla #HupparikansanPuolella näkyy laajasti julkisuudessa, sosiaalisessa mediassa ja tapahtumissa ympäri Suomea. Nuorisotoimintaa, nuorisotyötä ja sen tärkeyttä tehdään näkyväksi niin kunnissa, järjestöissä, seurakunnissa kuin nuorisoalan oppilaitoksissakin. Kampanjan avulla annetaan myös vinkkejä ja työkaluja siihen, miten yhdenvertaisuutta voi käsitellä ja huomioida omassa toiminnassaan. Nuorisotyön viikolla Allianssi julkaisee uusimman Nuorista Suomessa -tilastokoosteen Nuorisotyön tulevaisuusfoorumissa Helsingissä 11.10. Julkaisuun perustuvat Nuorista Suomessa -foorumit järjestetään Rovaniemellä 13.10., Turussa 18.10. ja Jyväskylässä 25.10.

Ollaan yhdessä #Syrjinnästävapaa ja tietenkin #HupparikansanPuolella,
ja tehdään nuorisotyö näkyväksi!


 

Rentoa ja osaavaa hupparikansaa

Hupparikansaa ovat nuoret, nuorten ryhmät ja nuorten kanssa toimivat aikuiset. He ovat rentoa, positiivista ja aktiivista väkeä, jota löytyy eri harrastusten ja nuorisotoiminnan piiristä. Hupparikansa haluaa osallistua, tehdä ja vaikuttaa mutta myös olla vaan ja hengailla kavereiden kanssa. Mahdollisuuksia ja puitteet tekemiseen ja olemiseen tarjoavat kuntien nuorisotyö, järjestöt ja seurakunnat.

Hupparikansan puolella olevat pitävät nuorisotyötä tärkeänä ja arvokkaana. He tietävät, että nuoret tarvitsevat rinnalleen aikuisia; sekä ammattilaisia että vapaaehtoisia. He ajattelevat, että nuorisotyö tarvitsee riittävät resurssit niin valtiolta, kunnissa, järjestöissä kuin seurakunnissakin. He tietävät, että nuorisotyö on kunnan peruspalvelu. Nuorisotyön osuus on kunnan budjetissa niin pieni (keskimäärin 0,5 %), että siitä leikkaamalla ei saada kuin pieniä säästöjä, mutta näistä leikkauksista aiheutuu suuri lasku tulevaisuudessa. Hupparikansan puolella olevat toimivat nuorten hyväksi.

Toimi nyt, että päättäjät tekevät hyviä päätöksiä #HupparikansanPuolella.Tule mukaan vaikuttamaan!
Tuodaan yhdessä nuorisotyö iloisin värein esille!