Nuorisovaalit 2015 / medialle

Nuorisovaalit 2015 -hanke koostuu:
  • Peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa järjestettävistä Nuorisovaaleista, jonka tulokset Allianssi koostaa valtakunnallisesti yhteen
  • kouluissa järjestettävistä Politiikan toreista

 

Nuorisovaalien omat sivut löytyvät osoitteesta www.nuorisovaalit.fi 

 

 

Lisätietoja: projektityöntekijä Senni Moilanen (p. 044 566 5035, senni.moilanen@alli.fi) ja osallisuusasiantuntija Kirsi Uusitalo (p. 044 722 9350, kirsi.uusitalo@alli.fi).

 


 

 ALLIANSSIN VAALIKONE MYÖS POHJOISSAAMEKSI

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssin vaalikone avautuu tänään torstaina eduskuntavaaliehdokkaille neljällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi. Allianssin vaalikone on jo usein ollut ainoa vaalikone, jossa otetaan huomioon muutkin kuin suomen- tai ruotsinkieliset käyttäjät. Englannin lisäksi kone on nyt myös pohjoissaameksi. Äänestäjille vaalikone avautuu maaliskuussa.

Vaalikoneen 23 kysymyksen laatimisessa on otettu erityisesti huomioon nuorten hyvinvointi ja nuoria kiinnostavat asiat. Vaalikone on valmisteltu yhteistyössä nuorisojärjestöjen ja nuorten ryhmän kanssa. Painotuksistaan ja nimestään (Nuorten vaalikone) huolimatta vaalikone soveltuu kaikenikäisten käytettäväksi. Kysymyksiä löytyy politiikan kaikista osa-alueista ympäristöasioista ulkopolitiikkaan. Vaalikoneen täyttävät ehdokkaat voivat vastata kysymyksiin helmikuun loppuun mennessä.

Erityiseksi vaalikoneen tekee sen nelikielisyys: harva suomalainen vaalikone tarjoaa tietoa ehdokasasettelusta ja vaaliteemoista usealla kielellä.

Vaalikone soveltuu hyvin käytettäväksi opetuksessa sekä tukemaan peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa järjestettävien Nuorisovaalien käytännön järjestämistä. Edellisen kerran Allianssilla oli vaalikoneet viime kevään eurooppavaaleissa sekä edellisissä eduskuntavaaleissa. Vaalikoneet olivat kolmella kielellä.